Peanut Butter Cookies

Det här receptet är ett amerikanskt översatt till ett svenskt och kommer ifrån ingen mindre än Martha Stewart. Gillar man jordnötssmör så är detta recept definitvt värt att prova!
Kaksmet

4,8 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
170 g rumstempererat smör eller margarin
2 dl jordnötssmör
1,25 dl strösocker
1,25 dl ljust muscovadosocker
1 ägg

Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke. Vid sidan om blandar du även smör, jordnötssmör, strösocker och muscovadosocker i en annan bunke. Jag hade bara rörsocker hemma och det gick lika bra att använda det istället fär muscovado. Rör smeten tills den blir ljus med en elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt sedan ägget och vispa lite till. Sedan tillsätter du mjölblandningen och rör samman alltihop. Dela degen i två delar och plasta in dem som rullar i plastfolie. Låt rullarna vila i ungefär en timme i kylen innan du fortsätter.

När degen har vilat färdigt så skall den skäras till ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg alla kakorna på en plåt med smörpapper och grädda dem i mitten av ugnen på ca 165 grader i ungefär 15 minuter, eller tills kakorna får en fin gyllenbrun färg. Låt sedan kakorna svalna på galler.

Smörkräm
85 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 dl jordnötssmör
3 msk vispgrädde

Smörkrämen kan förberedas innan degen har vilat klart. Vispa ihop smör, florsocker, järdnötssmör och vispgrädde till en fluffig och slät kräm. Para ihop kakorna två och två och bred på krämen på en utav delarna. Tryck ihop dem och sedan är de klara att ätas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *