Franska Våffelhjärtan

Min farmor brukar för det mesta bjuda på franska våfflor till kaffet. De är jättegoda! Därför tänkte jag nu dela med mig av hennes recept på dessa. Men istället för att göra ovala kakor så har jag istället gjort hjärtan och satt lite färg på smörkrämen :)
Kakdeg
100 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Socker till kavling

Blanda snabbt samman smöret och mjölet till en grynig massa och tillsätt vattnet. Låt degen vila i ungefär en timme i kylen innan du bakar ut den.

Häll ut strösocker på bakbordet. Kavla ut degen i sockret knappt 0,5 cm tjock. Egentligen skall de kavlas med en kruskavel men det har jag ingen :) Ta ut hjärtan med en pepparkakasform i en storlek som du tycker är lagom. Lägg sedan hjärtanen på en plåt täckt med smörpapper och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 8-10 min. Kakorna skall inte få så mycket färg. Låt kakorna kallna på plåten.

Smörkräm
50 g smör eller margarin
0,75 dl florsocker
1 liten äggula
2 tsk vaniljsocker

Rör smör/margarin och florsocker poröst. Tillsätt sedan äggulan och vaniljsockret. Rör ihop krämen och tillsätt till sist några droppar röd karamellfärg. Lägg ihop hjärtanen två och två och bred på smörkrämen.

Jag tycker att kakorna blir godast om de har varit frusna och smörkrämen är lite hård, men det är ju en smaksak!

En reaktion på “Franska Våffelhjärtan

  1. Hej Emma
    Jag har en fråga, När Jag ska kavla ut degar till tex de här kexen, eller mördegar, hur gör jag för att degen inte ska fastna på kavlen?

    Med vänlig hälsning Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *