Chocolate Cupcakes

Jag köpte nya muffinsformar på Rusta idag för 20 kr. 12 stycken svarta, rosa och blå formar i silikon. Det är så lätt att få ut hela muffinsen ur silikonformar så det kan jag verkligen rekommendera alla att ha hemma!
Muffins
125 g flytande margarin
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Häll margarinet och sockret i en bunke och vispa samman. Blanda de torra ingredienserna väl för sig. Vispa sedan ned ägget och mjölken i margarinblandningen med elvisp. Tillsätt sedan mjölblandningen tills alltsammans är blandat, men blanda inte länge.

Lägg ut ca 20 st muffinsformar på en plåt. Fyll ca 3/4 av formarna med smet. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. När muffinsarna har gräddat klart så skall du låta dem kallna helt.

Chokladfrosting
100 g philadelphiaost eller annan färskost
50 g rumstempererat smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
4 dl florsocker

Vispa philadelphiaost, smör och vaniljsocker. Blanda ned kakaon och florsockret och rör om ytterligare. Tillsätt med florsocker om du vill att massan skall bli mer fast. Spritsa på frostingen på cupcakesen och toppa med valfritt strössel.

5 reaktion på “Chocolate Cupcakes

  1. Tack snälla för den fina kommentaren! efter en snabbkik på din blogg verkar den väldigt trevlig och mysig. Kommer garanterat att kika in fler gånger! Den lilla spritsen fick jag i present förra året, så jag vet tyvärr inte riktigt var den är köpt. Har för mig att hon nämnde nånting om Cervera, kan det stämma tro?

  2. Du har då en sån fin blogg emmis! Love it!! Du är så duktig! Kan inte vi baka något tillsammans nästa gång vi ses?? Puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *