Pink Cupcakes

Här är ett enkelt recept på cupcakes. Visst kan det se svårt ut att göra fina cupcakes, men det är det faktiskt inte. Strösslet har jag köpt på bakavdelningen på Maxi och chokladknapparna kommer från lösviktsgodishyllan på City Gross.
Muffins
100 g smör eller margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 225 grader, smält smöret. Vispa äggen tillsammans med strösockret och vaniljsockret poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och blanda väl. Tillsätt sedan detta i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.

Lägg upp muffinsformar på en plåt. Fyll dem ca 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. När muffinsarna har gräddat klart så låt dem kallna helt innan du spritsar på frostingen.

Rosa frosting
100 g philadelphiaost eller annan liknande färskost
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
3-4 droppar röd karamellfärg

Vispa osten tillsammans med smöret, vaniljsockret och karamellfärgen. Blanda till sist i florsockret tills det blir en lagom fast massa. Tillsätt mer florsocker om massan inte är fast nog. Spritsa sedan ut frostingen på muffinsarna och garnera med nåt fint strössel. Cupcakesen är färdiga!

2 reaktion på “Pink Cupcakes

  1. Hej igen!
    mommo säger att till brysselkexen skall inte smör och socker vispas för ” D GAR INT” RÖR MÖJLIGEN!!! hi hi hi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *