Kokosmums

Här följer ett recept för dig som vill prova på att baka dessa kokosmums. Ett väldigt enkelt recept för dig som gillar skummiga sötsaker.
Smet
4,5 dl strösocker
0.75 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kokhett vatten

Strössel
4-5 dl kokosflingor
1,5 msk kakao (kan uteslutas)

Rör ihop socker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål. Blanda sedan ut gelatinpulvret i det varmva vattnet och tillsätt detta i sockerblandningen. Vispa sedan detta med elvisp i minst 30 minuter. Det är en fördel om man har en elvisp med roterande bunke till detta.

Blanda sedan kokos och kakao, eller bara kokos. Häll hälften av kokosblandningen i en rektangulär form ca 20×30 cm.

Häll smeten i formen och toppa med resten av kokosblandningen.

Låt smeten stå och svalna i ungefär 2 timmar på en sval plats. Skär sedan ut små rutor som du sedan doppar i resten av strösslet. Färdigt att servera!

Tips!
Det går bra att frysa kokosmumsen, enklast är att ha papper emellan. Man kan även färga kokosen med karamellfärg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *