Morotskaka

Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
1,5 dl matolja
5 dl rivna morötter (ca 2 stora morötter)

Topping
200 g färskost
100 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa äggen och sockert pösigt. Blanda de torra ingredienserna med en ballongvisp och rör sedan ner detta i äggsmeten. Riv morötterna och tillsätt dem i smeten tillsammans med oljan. Blanda samman och häll upp i en smörad och mjölad långpanna ca 20×30 cm eller i en rund form med löstagbar botten. Grädda kakan i nedre delen av ungen i ca 35 minuter. Kolla kakan med en potatissticka, fastnar det smet på stickan så låt kakan stå inne ytterligare en stund. Låt sedan kakan svalna innan du lägger på toppingen.

Blanda färskosten, smöret, florsockret och vaniljsockret till en fluffig massa. Bred toppingen över kakan och garnera med lite rivna morötter.

3 reaktion på “Morotskaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *