American Cheesecake

Precis som en cheesecake ska smaka tycker jag! Man kan tillsätta bär eller limejuice + skal om man vill men jag tycker nog att enkelheten är godast ibland.Ingredienser botten
12 st digestivekex
75 g smör eller margarin

Ingredienser fyllning
500 g färskost (typ philadelphia eller mascarpone)
1,5 dl socker
2 msk mjöl
4 tsk vaniljsocker
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och krossa digestivekexen tills de blir som mjöl. Blanda samman allt och platta ned massan i botten av en rund form med löstagbar botten. Låt bottnen svalna i kylen under tiden som du gör fyllningen.

Blanda färskosten med sockret. Tillsätt sedan mjölet och vaniljsockret och blanda om. Sedan häller du i äggulan separerat från äggvitan och rör om. Tillslut tillsätter du även äggvitan och rör om igen. Ta ut bottnen från kylen, häll i fyllningen och grädda cheesecaken i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan sedan svalna, pudra med florsocker och servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *