Crème Brûlée a la Emma

Vi bjöd över Sebbe, Camilla och Vincent på kroppkakor ikväll som jag hade gjort. Till efterrätt gjorde jag en riktigt söt dessert, nämligen Crème Brûlée – med alla apostrofer på rätt plats 😉 En klassisk dessert som är väldigt lätt att lyckas med!Ingredienser 6 personer
1 vaniljstång
2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vispgrädde
6 äggulor
Råsocker eller rörsöcker till garnering

Gör så här
Dela vaniljstången längs med stjälken på mitten. Skrapa ur kärnorna och lägg ned detta i en kastrull tillsammans med stjälkdelarna. Sedan lägger du i sockret tillsammans med mjölken och grädden. Låt detta koka upp, rör hela tiden så att sockret blandar sig med vätskan ordentligt. Låt sedan detta stå och vila en stund.

Vispa äggulorna länge tills det blir en krämig massa. Vispa sedan ned detta i mjölk- och sockerblandningen medan den fortfarande är lite varm.

Koka upp ca 1 liter vatten och ta fram en långpanna. Lägg formarna på plåten och fyll på med varmt vatten tills ungefär halva formen är täckt. Häll på smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 60 minuter. Låt sedan Creme Bruleen svalna.

Strö över sockret på Creme Bruleen och bränn det sedan med en brännare eller i ugnen på ”grill” tills sockret får färg. Servera sedan gärna med bär eller liknande!

En reaktion på “Crème Brûlée a la Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *